Contact? Bel me
06 44740069

Mind Eye Power en de 5 stappen van groei

In een coachtraject werk ik met de Mind Eye Power-methode en de 5 stappen van groei, lichaamsgericht en met oogbewegingen

Mind Eye Power en de 5 stappen van groei

De 5 stappen van groei ga jij als cliënt doorlopen en je ervaart aan de hand daarvan waar je in je groeiproces bent. In de stappen zit een combinatie van kennis, bewustwording en lichaamsgerichte oefeningen die te samen de transformatie van overleven naar moeiteloos leven inzetten. Mind Eye Power sluit hier naadloos op aan, het werkt ook lichaamsgericht, via adem, oogbewegingen en milde aandacht. Je spoort blokkades en belemmeringen op en lost deze vervolgens op een eenvoudige en elegante manier. Een nieuwe levenshouding komt daarvoor in de plaats.

Hoe is mijn aanpak?

Meteen vanaf de ontdekkingssessie gaan we aan de slag met jouw verandering. Als eerste maken we kennis en vertel jij je verhaal. We onderzoeken dan samen waar jij vanaf wilt en waar je graag zou willen zijn. Dit is heel breed, het betreft werk, privé, gevoel, gedachtes etc

Mind Eye Power

In alle sessies ga jij in jouw tempo je ontdoen van de ballast die je bij je draagt en ga je nieuwe inzichten ontdekken.

Zeer regelmatig maak ik gebruik van oefeningen uit de Mind Eye Power (MEP) methode toe. Dit is een zeer krachtige tool die met oogbewegingen werkt en zorgt voor het herstellen van de balans in het lichaam. Je zult ontdekken waar jouw blokkades en triggers zitten. Ik help je die één voor één te doorbreken, waarbij je waardevolle inzichten zult krijgen. Angst gaat over in vertrouwen, stress wordt ontspanning en belemmeringen veranderen in inzichten. Hierbij stel ik me helemaal open voor jou als cliënt en jij stelt je open voor het proces wat je gaat doormaken. De resultaten zijn blijvend

Mind Eye Power Reset Flyer.pdf

De 5 stappen van groei

Als eerste gaan we aan de slag met verbinding.

Wanneer je langdurig of regelmatig stress ervaart, angst- of burnout-klachten hebt, ben je uit balans. Uit verbinding met jezelf, de ander en je hele omgeving. Je piekert, je ervaart veel prikkels, bent moe, hebt allerlei lichamelijke klachten. Je zit letterlijk niet lekker in je vel en dat kost een hoop energie.

Terug naar verbinding

De eerste stap is om de connectie met jezelf blijvend te herstellen en dat ga je leren met een aantal oefeningen waarbij de verbinding tussen hoofd, hart en buik versterkt en uitgelijnd wordt.

Geven en ontvangen in balans

Je gaat je dan bewust worden welke acties energie opleveren en welke energie kosten, je leert om te voelen waar jouw grenzen liggen en ervaart hoe het is om zonder oordeel te kijken.

Accepteren en loslaten

Ook besteden we aandacht aan de moeiteloze respons. Een moeiteloze respons heb je wanneer je jouw situatie (of emotie) accepteert zoals die is, je de verantwoordelijkheid neemt voor jouw leven en je niet de behoefte voelt om je keuzes te verdedigen. En dat betekent ook dat je zaken kunt loslaten die niet jouw verantwoordelijkheid zijn. Dit is voor veel mensen heel lastig, omdat je van veel gebeurtenissen of keuzes van anderen wel iets vindt. Je hebt er een oordeel over, hoe mild dat oordeel ook is. Kun je werkelijk zonder oordeel kijken en luisteren? En wanneer het niet lukt, waardoor komt dat dan? Wat zit in de weg om daadwerkelijk los te kunnen laten? Dit is dus het moment waarop je tegen jouw belemmeringen aan loopt, of blokkades gaat voelen. Die belemmeringen, blokkades, overtuigingen, onverwerkte emoties sporen we op en lossen we op met Mind Eye Power.

Intentie en unieke bijdrage

Daarna is de weg vrij om aan de slag te gaan met jouw ongebonden intentie en unieke bijdrage: hier begint de verdieping van je traject.

Met de best bedoelde planning gebeurt het leven als het ware tussendoor. Een intentie geeft je richting over de weg die je kunt volgen, terwijl het resultaat niet vast ligt. Dit kan een onzeker gevoel geven, maar bedenk dan dat onzekerheid geen onveiligheid betekent. Die veiligheid en vertrouwen zit in jezelf en heb je opgebouwd in de eerste stuk van je traject. Nu kun je leven in het hier en nu en optimaal genieten van wat er is.

Unieke bijdrage: wij zijn allemaal uniek! En alles wat we bijdragen is uniek. Het éen is niet beter dan het ander. Wat jij misschien een kleine bijdrage vindt, kan een groot effect hebben. Stel jezelf maar eens de vraag: met welke reden ben ik op aarde? Wat is mijn unieke talent? Hoe kan ik dat benutten? Met een ongebonden intentie, moeiteloze respons in verbinding en met gezonde grenzen?

Tijd en oefeningen

De sessies vinden plaats in mijn praktijk aan huis. Ik zorg voor een rustige, vriendelijke en warme sfeer.

Een sessie duurt 1,5 tot 2 uur, meestal tweewekelijks. Ook ben je thuis bezig met oefeningen en het verwerken en toepassen van de opgedane inzichten.

Meer informatie?

Neem vooral contact met me op: 06-44740069 of info@mounteffortless.nl of via het contactformulier

Wil je meer weten over de nieuwe wetenschappen? Lees hier verder

Wil je meer weten over effortless coaching? Lees hier verder

Wil je meer weten over Mind Eye Power? Lees hier verder

krijg weer rust in je hoofd