Contact? Bel me
06 44740069

Ontdek de vijf stappen naar een moeiteloos leven

Een moeiteloos leven, wie wil dat nou niet? En wat houdt moeiteloos leven eigenlijk in? Wanneer je in een flow zit, je alles aan kunt, nergens tegenop ziet en kunt genieten, dan is je leven licht en moeiteloos. Je zit in een zogenaamde groeistand, je kent jouw mogelijkheden en hebt perspectief. Je kunt leven naar jouw waarden en intenties.

Over in verbinding zijn, bewust zijn van je grenzen, accepteren en loslaten heb ik in eerdere artikelen al geschreven. Dat zijn 3 (van de 5) aspecten van moeiteloos leven en daar kun je hieronder verder over lezen.

Verbondenheid en waarden

Door alle sociale media en andere technologieën is het contact met de buitenwereld meer dan voldoende aanwezig, maar in hoeverre hebben we oog voor contact met onze binnenwereld?

Verbinding met jezelf, daar begint alles mee: Wanneer wat je denkt, voelt en doet op 1 lijn ligt (hoofd, hart en buik werken samen), dan gaat alles veel makkelijker en vloeiender. Je beslissingen en acties gaan moeiteloos, er is balans.

Vanuit die connectie met je binnenwereld kun je veel natuurlijker contact hebben met anderen. Ook kun je bewust vanuit jouw waarden leven, bijvoorbeeld vanuit vertrouwen, liefde, gezondheid of respect. Het kost niks om te leven naar deze waarden, omdat er ‘genoeg’ is voor iedereen.

Bewust van grenzen

Alleen wanneer je in verbinding bent met jezelf, kun je bewust zijn van jouw grenzen. Herkennen wanneer je over jouw grenzen gaat of laat gaan. Wat kost je energie en waar krijg je energie van, hoe is de balans tussen geven en ontvangen? Waar ben je dankbaar voor en kun je dat voelen? Dit draagt allemaal bij aan het ervaren van moeiteloosheid in je dagelijkse leven.

Moeiteloze respons

Moeiteloos kunnen reageren op je omgeving, vanuit je hoofd, je hart en je buik. Geen weerstand voelen en daardoor jouw situatie of emotie kunnen accepteren. Hoe moeilijk is dat! Het accepteren en loslaten is misschien wel de grootste uitdaging die er is. Bepalen wat van jou is en wat je bij de ander mag laten. Je verantwoordelijk voelen voor de zaken die jou aangaan en zonder schuldgevoel keuzes kunnen maken. Door voorbij de weerstand te bewegen en bijvoorbeeld iemand te vergeven  wordt het een stuk makkelijker om los te laten.

Intentie stellen

Wanneer de weerstand of belemmering is overwonnen, kun je gaan kijken waar jij naar toe wilt door een intentie te bepalen. Anders dan bij een doel, weet je bij een intentie niet precies waar je uiteindelijk uitkomt en hoe jouw pad zal zijn. Je maakt je keuzes en leeft naar je intentie en koppelt het als het ware los van het resultaat. Dit geeft veel rust in je leven

Unieke bijdrage

Tot volle bloei komen, niet zoals een ander willen zijn, dat is jouw opdracht. Jouw bijdrage hoeft niet spectaculair te zijn. Bedenk dat een druppel die valt in een vijver kringen veroorzaakt, dus ook verderop effect heeft. Alles wat je doet en uitdraagt, heeft effect op anderen en zo lever je jouw bijdrage. Waarbij je in verbinding blijft, binnen je grenzen en mogelijkheden, kunt accepteren en loslaten wanneer dat nodig is en je intentie in het vizier houdt ?

Ervaar jij stress, angst of een andere belemmering? En verhindert dit jou om een moeiteloos leven te leiden? Neem dan contact op voor een (vrijblijvende) ontdekkingssessie met mij om te onderzoeken hoe ook jij moeiteloos kunt leven!

06-44740069

info@mounteffortless.nl