Contact? Bel me
06 44740069

Leven in een flow

leven in een flow

Leven in het hier en nu is een populair onderwerp, je komt het tegen op social media of je leest erover in magazines. Hoe krijg je dat ‘leven in een flow’ nou voor elkaar? En wat maakt het zo fijn om zo door het leven te gaan?

Drukke agenda

De wens om in een flow te leven wordt regelmatig door mijn cliënten uitgesproken. Ze worden door hun agenda of planning geleefd en hebben daar stress van. Ze voelen elke dag de last op hun schouders en de onrust in hun buik.

In onze levens, gevuld met werk, sociale contacten, gezin, familie en andere bezigheden is het belangrijk dat de agenda en de planning goed bijgehouden en op anderen afgestemd wordt. Je kunt hier echter ook in doorschieten.

Zie je agenda en planning puur als een hulpmiddel om afspraken op elkaar af te stemmen en vooral niet te vergeten.

Belangrijke tip: heb je veel bezigheden/afspraken? Houd dan 25 % van je agenda leeg, voor spontane en onverwachte activiteiten. Dat geeft veel rust.

Leven in een flow is fijn

Wat maakt het nu zo fijn om in het hier en nu te leven? Het leven is dan licht, je ziet nergens tegenop, je gaat makkelijk door de dag heen. De bezigheden die je eerder met moeite gedaan kreeg, krijg je nu moeiteloos voor elkaar. Je gaat soepel om met tegenslagen of dingen die anders gaan dan bedacht. Ook van binnen voel jij je licht, in je hart, je hoofd en je buik. Je kunt jouw intuïtie volgen, keuzes maken zonder schuldgevoel en makkelijker loslaten.

Energie, balans en grenzen

Je kunt moeiteloos door het leven, wanneer je energiegevers en energienemers in balans zijn. Wat inhoudt, dat je bewust omgaat met jouw grenzen en weet hoe je de balans weer terugvindt wanneer je erover heen gaat.

Je houdt contact met je lichaam en bent bewust van alle signalen die het geeft. Zo kun je elk moment schakelen naar jouw behoefte.

Contact houden met je lichaam

Het contact houden met je lichaam is de eerste stap. Hierin helpt de ademoefening met verticale oogbewegingen. Met deze balans (MEP*)-oefening krijg je hoofd, hart en buik op 1 lijn: de bewuste hartademhaling zorgt voor verbinding met jezelf. De connectie tussen hoofd, hart en buik wordt nog een keer extra versterkt door de oogbewegingen.

Deze oefening kun je elke dag 5 tot 7 minuten doen:

  • Ga comfortabel zitten met je voeten op de grond
  • Sluit je ogen en houd je handen in je schoot of op je buik
  • Zorg voor milde aandacht en een milde mind (= niks moet, het is goed zoals het is)
  • Heb achtereenvolgens bewust aandacht voor je hoofd, je hart en je buik
  • Laat je ademstroom van je hoofd via je hart naar je buik gaan en terug
  • Ontspan je ogen en laat ze rustig mee bewegen met de ademhaling: beweeg je ogen omhoog vanuit je buik, via hart naar hoofd met een inademing en vanuit je hoofd, via je hart naar je buik omlaag met een uitademing
  • Doe deze oefening rustig en met milde aandacht

Je zult rust ervaren en meer verbinding met je lichaam.

Mocht je merken dat er momenten van stress blijven, dat je veel piekert of dat je heftiger reageert in bepaalde situaties dan je zou verwachten, dan kan er meer aan de hand zijn.

Diepere, ingesleten patronen kunnen jou belemmeren om goed in balans te komen.

Ik kan je helpen om deze op te sporen en weg te nemen met een Mind Eye Power reset, zodat ook jouw ogen weer gaan stralen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek

06-44740069

info@mounteffortless.nl

*MEP = Mind Eye Power